skip to Main Content

Web Design and Development

Alle activiteiten die verband houden met het maken van een website worden gedefinieerd als webdevelopment. Afhankelijk van de omvang en complexiteit van het project kan één of meerdere personen verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van een site. Grafisch ontwerp, usability testing, programmeren en zoekmachineoptimalisatie zijn voorbeelden van gebieden die onder deze term vallen. Wat zijn de mogelijkheden bij het ontwerpen van een website en wat is webdevelopment?

Wat is de definitie van webdevelopment?

De definitie van webdevelopment is zeer breed omdat het alle elementen omvat die nodig zijn om een website te maken. De webdeveloper zal een vraag stellen van de opdrachtgever. Webdevelopment omvat alle activiteiten die nodig zijn om de site te publiceren, inclusief onderhoud. Denk aan:

  • Grafisch ontwerp: Het integreren van de huisstijl in het ontwerp, het ontwerpen van elementen, het kiezen van kleuren en andere aspecten
  • Testen van de bruikbaarheid: Naast het creëren van een website die aantrekkelijk oogt, zal interactie mogelijk zijn. De User Experience Specialist controleert of de navigatie voldoet aan de beoogde doelstellingen.
  • Softwareontwikkeling: De meeste websites bestaan alleen uit HTML-code, maar er kunnen ook plugins, API’s en andere technologieën worden gebruikt.
  • Google-optimalisatie: Het is van cruciaal belang dat uw website goed vindbaar is voor degenen die naar uw website komen. Door zoekmachineoptimalisatie worden websites geoptimaliseerd voor zoekmachines zoals Google.
  • Reparatie: Websites zijn eigenlijk nooit “af”. Na lancering zullen regelmatige updates nodig zijn om ervoor te zorgen dat alles goed werkt.
    Er zijn veel tools beschikbaar om een website te maken. Denk aan CMS’en, grafische software, kassabeheersystemen en server-side tools.

Content Creation :

Naast het maken van visueel en technisch ontwerp van de website zal er ook content worden gemaakt. Dit omvat de teksten, afbeeldingen, video’s en andere soorten inhoud die worden gebruikt om inhoud op websites te leveren. De techniek achter een website en de inhoud die er wordt gehost, worden doorgaans niet samen verwerkt.

Back To Top